The taste of France

Chocolate mousse

Sastojci (za 6 osoba)

  • 250g mlečne čololade
  • 120g šećera
  • 2,5 dl slatke pavlake
  • 6 žumanaca
  • 4 kašike mleka
  • slatka pavlaka ili šlag za ukrašavanje


Priprema:

Rastopite čokoladu sa mlekom i mutite mikserom dok je na vatri. Sklonite sa vatre i nastavite mućenje, dodajući pri tome naizmenično šećer i jaja. Veoma je bitno da dugo mutite, jer ćete samo tako dobiti odgovarajuću gustinu.
Umutite 2,5dl slatke pavlake bez šećera i polako, varjačom umešajte sa ostatkom fila.
Ostavite u frižideru nekoliko sati da se malo stegne.
Pre serviranja, ukrasite sa slatkom pavlakom(ovog puta sa šećerom :) ili šlagom), a možete biti i kreativni i posuti sa voćem, ljuspicama čololade ili bilo čime drugim, što vam se dopadne :D

Preporučujem vam da ne jedete ovaj slatkiš u većim količinama, pošto je jako sladak (a i kaloričan) i može izazvati mučninu ili gorušicu.( vodite se po izreci: I mnogo dobrog može biti loše)

I, naravno: PRIJATNO!



No comments:

Post a Comment